Organizers Release Official Media Guide for Journalists Covering Hispanicize 2015

Hispanicize Wire News
"Organizers Release Official Media Guide for Journalists Covering Hispanicize 2015"
Journalist_Guide_Wire.jpg

MIAMI, FL-March 13, 2015 – (HISPANICIZE WIRE) – Hispanicize 2015 (www.HispanicizeEvent.com), the largest gathering of Latino influencers and thought leaders in social media, journalism, marketing and entertainment has unveiled a detailed official media guide for journalists covering Hispanicize 2015. More than 2,000 are expected to converge in Miami for the week-long event, March 16-20. “The goal for this guide is to help reporters, video crews, bloggers and other credentialed media to plan ahead and easily navigate the event, getting maximum content coverage” “The goal for this guide is to help reporters, video crews, bloggers and other credentialed media to plan ahead and easily navigate the event, getting maximum content coverage,” said Manny Ruiz, founder and organizer of Hispanicize 2015. Hispanicize has separated this guide into 7 different sections outlining key features of the event. They are listed below: 1. Latinovator Lunches, 2. Evening Red Carpet Events, 3. Visual Reporting Opportunities, 4. Event Photo and Video resources, 5. Daily Session highlights, 6. Expected VIP Guests and 7. General Event Facts As always, the most authoritative listing of schedules, speakers and activities is available on the event’s official app that is available for download on iTunes, Google Play and in other app stores: Hispanicize. SECTION 1: LATINOVATOR LUNCHES There will be four Latinovator Lunches this year from Tuesday, March 17 through Friday, March 20. Tuesday, 3/17, 11-11:40 a.m. Latinovator Lunch- Dulce Ruiz aka Dulce Candy. Latinovator Lunch with Dulce Candy Information Wednesday, 3/18, 12:05- 1:25 p.m. Latinovator Lunch- Don Francisco. Latinovator Lunch with Don Francisco Information Thursday, 3/19, 11:20-12:40 p.m. Latinovator Lunch- Actor Luis Guzman. Latinovator Lunch with Luis Guzman Information Friday 3/20, 12-1:20 p.m. Latinovator Lunch- Alberto Ciurana, President of Programing and Content at Univision Communications, Inc. Latinovator Lunch with Alberto Ciurana Information SECTION 2: EVENING RED CARPET EVENTS: Monday 3/16 starting at 6:30 p.m.—A Tecla Awards Night Red Carpet Gala & Concert (Mr. Pauer) at the JW Marriott rooftop in downtown Miami. Multi-Award Winning Duo Chino Y Nacho will headline Hispanicize 2015 First Annual Tecla Social Media Awards. Media interested in interviews can attend the reception from 6:30-8:00 p.m. Please be sure to check-in with one of Hispanicize’s volunteers. Tuesday, 3/17 starting at 7:00 p.m. – Target’s #SinTraduccion Opening Reception gathers everyone for one of Hispanicize 2015’s biggest, do-not-miss highlight reel moments. Secrecy always surrounds this reception and with good reason: Target’s brand always dazzles. Wednesday 3/18 starting at 6:00 p.m.— — 6 p.m. -9 p.m. “Maria Montez” Directed by Vicente Penarrocha, VIP Screening Reception, Q&A Session with Celines Toribio and Monica Cortez Torres. There will be a photo booth, a step and repeat, and hors d’oeuvres complementary to all guests. RSVP — “Limbo” Short film directed by Krisstian De Lara Thursday 3/19 starting at 7:30 p.m.—Red Carpet entry into Positive Impact Awards, presented by 3M. Awards program is from 8 to 9:30 p.m. followed by an after Party from 9:30-11 p.m. Latin GRAMMY-winning Puerto Rican singer Luis Fonsi will headline the second annual Positive Impact Awards, a national program presented by 3M that recognizes outstanding Latinos who give back to their communities. Film screenings at Regal South Beach: — “Millie and the Lords” Directed by Jennica Carmona — “HOME” Special screening presented by DreamWorks Animation. Directed by Tim Johnson. (Featuring the voices of Rihanna, Jim Parsons, Jennifer Lopez and Steve Martin.) — “After School” Directed by Carlos Melendez, Mauricio Mendoza Friday 3/20 starting at 8:00 p.m. –Closing Night Bash at the Fillmore on South Beach. This year Hispanicize is featuring several musical performances throughout the event, and for the first time ever a Closing Night Concert Bash in South Beach’s historic Fillmore. Sponsored by Rebtel and produced in partnership with Live Nation, the concert features Gente de Zona and Danay Suarez. SECTION 3: VISUAL REPORTING OPPORTUNITIES Hispanicize will be packed with many opportunities for fun video and photojournalism. In order to assist you with what some of those highlights are, here is a list of suggestions: Blogger/Journalist Pre-Treat sponsored by Disney (Monday): Will be held on 3/16 from 11 a.m. to 4 p.m. at the InterContinental Hotel Latinovator Lunches (Tuesday through Friday): Each of the four Latinovators is a Latino/a who has accomplished something remarkable or noteworthy. Journalists will have the opportunity to a meet and greet as well as photo-ops. — For interview requests, please contact [email protected]

Sponsor Exhibits (Every day): Major exhibitors include Toyota, Target, McDonald’s, Coca-Cola, 3M, Wells Fargo, P&G, Cricket Wireless and many others. Pay special attention to Coca-Cola’s Special Edition Session Friday morning at 9 a.m. “Uncap your Happiness” and Target’s exhibit at the #SinTraduccion Opening Reception on Tuesday the 17 at 7 p.m. It will be really colorful and easy to photograph; a visual spectacle! On Thursday, March 19 Miss USA will conduct a martial arts self-defense morning class for bloggers. 3M’s Positive Impact Awards (Thursday): The signature event of Hispanicize 2015 will be the 3M Positive Impact Awards, with headliner Luis Fonsi. Here are the details outlining the nature of the event. Closing Night Bash (Friday): Featuring musical performances by Gente de Zona and Danay Suarez. The lavish event will take place at the Fillmore on South Beach. SECTION 4: EVENT PHOTO AND VIDEO RESOURCES Hispanicize 2015 will provide extensive photo and video support for media to shoot content but journalists are also welcomed to request free access to the event’s in-house video and photo archives. Certain multimedia content is also being housed at HispanicizeWire.com, which frequently distributes press releases and media advisories for all sponsors. To obtain access to Hispanicize 2015 photo and video content contact [email protected]

SECTION 5: DAILY SESSION HIGHLIGHTS (Grouped by Category) Marketing & Social Media Monday 9:00-4:00 p.m. – Master Training: A Full Day Media and Message Training with Mari Santana (only 10 slots available) (7 hrs.) — Miami Dade Campus Building 7 Tuesday 9:00-9:50 a.m. Dunkin Donuts: A Total Market Approach Case Study (50min.) 9:00-9:50 a.m. – Super Power Your LinkedIn Profile with Lori Ruff, the LinkedIn Diva (Invite Only, Sponsored by Newlink America). (50min.) 10:00-10:50 a.m. – Hispanic Digital Playbook: Content Marketing Strategies that Work (50min.) 10:00-10:50 a.m. – Hispanic Social TV: Where Are We and what’s Next (1hr.) 12:05-1:25 p.m. – Hispanic Social Media Industry Townhall (Sponsored by Being Latino) (1hr, 20min.) 1:30-2:40 p.m. – 2015 Google/YouTube Hispanic Market Update (1hr, 15 min.) 2:50-4:05 p.m. – Harnessing the Power of Facebook to Connect with Hispanic Audiences (1hr, 10 min.) Wednesday 9:00-9:50 a.m. – The Total Market Approach Comes of Age (50min.) 9:55-11:05 a.m. – Hispanic Market Trends 2015 (1hr, 10 min.) 11:10-12:00 p.m. – Best Practices for Marketing Public Affairs and Social health Initiatives to Latino Audiences (50min.) 11:10-12:00 p.m. – The Top Opportunities and Challenges Facing the Hispanic PR Industry 1:30-2:20 p.m. – Social Data Mining: An Interactive Workshop (By Invite Only, Limited to 40 people) (50min.) 2:30-3:20 p.m. – Hispanic Broadcast Television: What’s New and Under the Hood for 2015 (Sponsored by República) (50min.) 3:30-4:30 p.m. – Marketing Luxury Brands to Latinos (1hr.) Thursday 10:05-11:15 a.m. – The Latina Millennial Mindset (Presented by ConneXion Research) (1hr, 20min.) 12:50-1:50 p.m. – Unveiling of 2015 Latina Digital Influencers Survey (Presented by Boden PR) (1hr.) 2:00-2:50 p.m. – Genesis of Hispanic Tech Nation? Israel as a Role Model for Entrepreneurship (50min.) 2:00-2:50 p.m. – Latina Innovators Embracing STEM: Meet the Stereotype-Smashing Game-Changers Leading Movement (50min.) 3:00-4:00 p.m. – A Rare, Inside Look at Toyota’s Latino Digital and Social Media Strategy (1hr.) Friday 9:00-10:30 a.m. – Coca-Cola Special Edition Session, “Uncap your Happiness!” (1hr, 30min.) 10:40-11:40 a.m. – Gen Z: The Most Cross-Cultural Generation That We Least Understand (1hr.) 1:30-2:55 p.m. – Responsive Design Websites, Blogs, and Mobile Friendly Communications, Why Brands Should Use Responsive Technology in Latino Marketing Initiatives (1hr.) Blogging/Vlogging and Digital Influencers Tuesday 9:00-9:50 a.m. – Getting Started with WordPress. (50min.) 10:00-10:50 a.m. – Essential Extras for your WordPress (50 min.) 1:30-2:40 p.m. – Mastering Instagram. – An Advanced Course (50min.) 2:50-4:05 p.m. – Top 10 Secret WordPress.com Features 4:10-5:00 p.m. – Meet the Viral Latinos of YouTube and Facebook (1hr, 15 min.) Wednesday 9:00-11:05 a.m. – HANDS ON WORKSHOP: Get Rolling with Your YouTube Videos (2hr. 10min.) 1:30-2:20 p.m. – Meet Four Latino Vine and Instagram Viral Video Influencers Who Are Changing the Game (50min.) 2:30-3:20 p.m. – Working with Travel Brands: A Digital Influencer’s Guide (50min.) 3:30-4:30 p.m. – 50 Shades of Green: The Many Ways to Monetize Your Blogs, Vlogs and Social Media Channels (1hr.) Thursday 9:00-9:50 a.m. – The Evolving Influence of Latina Mom Digital Influencers (Sponsored by Walt Disney World) 10:05-11:15 a.m. – What the Brands and Agencies Really Want and Need from Digital Influencers (1hr, 20min.) 12:50-1:50 p.m. – Clever Ways to Create Branded Stories: The Digital Influencers’ Edition (1hr.) 3:00-4:00 p.m. – The Finance Side of Your Blog (1hr.) Friday: 9:00-10:30 a.m. – Protect Your Work! A Legal Primer on Copyright Law for Digital Content Creators (1hr, 30min.) 10:40-11:40 a.m. – Hombres Matter Too and This is How You Appeal to Latino Men (1hr.) 1:30-2:55 p.m. -Vine It Like a Rock Star! (1hr, 25min) 3:00-4:00 p.m. -Want to get the ear of the Latino Audience? Start Podcasting (1hr.) 3:00-4:00 p.m. – The Next Level to Pinterest (1hr.) Journalism Monday 10:00-1:00 p.m. – Half-Day Social Media Training Workshop for Spanish-language Journalists (3hr.) — Miami Dade Campus Building 2 Tuesday 9:00-9:50 a.m. – (En Español) Twitter Para Periodistas (50min.) 1:30-2:40 p.m. – (En Español) Facebook Para Periodistas Workshop (1hr. 10min.) 4:10-5:00 p.m. – The 2015 State of Hispanic Journalists Report: Survey Results Reveal Hispanic Journalists’ Beliefs about Their Careers, Tech and Social Media (50min.) Wednesday 9:55-11:05 a.m.- (En Español) Investigative Journalism in the Digital Age 11:10-12:00 p.m. – Primeros pasos con WordPress (50min.) 1:30-2:20 p.m. – Race Matters in News Coverage (NAHJ Session) (50min.) 2:30-3:20 p.m. – Who Delivers the Message Is As Important As the Message Being Delivered (NAHJ Session) (50min.) 3:30-4:30 p.m. – Investigative Journalism in the Digital Age (1hr.) Thursday 9:00-9:50 a.m. – Do You Have What it takes to be a Media Entrepreneur? The Tough Questions Every Journalist Must Ask Themselves (50min.) 10:05-11:15 a.m. – Media Entrepreneur Stories: Meet Former Hispanic Journalists Who Are Succeeding (1hr, 20min.) 12:50-1:50 p.m. – Finding and Building Your New Media Brand (1hr.) 2:00-2:50 p.m. – The Next News Startup (50min.) Friday 9:00-10:30 a.m. – (En Español) Do You Have What it takes to be a Media Entrepreneur? The Tough Questions Every Journalist Must Ask Themselves (1hr.) 10:40-11:55 a.m. – SEO for Latino Bloggers & Journalists (1hr, 15min.) 3:00-4:30 p.m. – Mastering the Social Media Newsroom: Senior Editors Share Their Tips and Tricks to Managing News and Reporting through Various Social Media Platforms #masteringsocialmedia #hispz15 (1hr, 30min.) Music-Film- Red Carpet Movie Screening/ Film Screening Tuesday 4:10-5:00 p.m. – The State of Salsa Music Wednesday 3:30-4:30 p.m. – “I’m with the DJ” The Rise of the new music star I’m With the DJ. (1hr.) 7:00-9:00 p.m. – “Maria Montez” Premiere (2 hrs.) Thursday 3:00-4:00 p.m. – Bands and Brands: How to Creatively and Effectively Collaborate 7:00-9:00 p.m. – “Millie and the Lords” Premiere (2 hrs.) 7:30-10:00 p.m. – “HOME” Premiere (2hrs, 30min.) 9:00-11:00 p.m. – “After School” Premiere (2hrs.) SECTION 6: EXPECTED VIP GUESTS Don Francisco (aka Mario Kreutzberger)- Chilean television host, and a popular personality on the Univision network Dulce Candy (aka Dulce Ruiz)- YouTube sensation (DIY’s, makeup, beauty, hair and fashion tutorials) Luis Guzman- Puerto Rican actor, who is known for his character work. Irene Diaz- Modern day torch singer/songwriter Mariachi Flor de Tolache- All-Female mariachi ensemble Danay Suarez- Cuban R&B and rap singer PALO! – Afro-Cuban Funk Band Mr. Pauer (aka Toto Gonzalez) – Latin Grammy® nominated Venezuelan producer and re-mixer Luis Fonsi- Latin Grammy® winning Puerto Rican singer, composer and dancer. Chino y Nacho- Latin Grammy® winning Venezuelan pop duo Gente de Zona-Cuban reggaeton group Bright and Loud- Indie-rockers from Brooklyn Jean- A melting-pot of Alternative Pop, Urban, R&B Nia Sanchez- Reigning Miss USA 2014 Maria Celeste Arraras-Puerto Rican journalist and actress, host and producer of Al Rojo Vivo Nely Galan – Independent producer and former president of entertainment for Telemundo. SECTION 7 GENERAL EVENT FACTS Now in its sixth year, Hispanicize 2015 Week (www.HispanicizeEvent.com) (#Hispz15) is the iconic, largest annual event for Latino trendsetters and newsmakers in journalism, blogging, marketing, entertainment and tech entrepreneurship. Co-chaired by Facebook’s U.S. Hispanic Head of Sales Christian Martinez and award-winning actor Luis Guzmán, Hispanicize 2015 is a production of the Hispanicize companies that include the Latina Mom Bloggers network, Being Latino, Hispanicize Wire and the Hispanic PR Blog. Hispanicize 2015 is expected to gather more than 2,100 of the nation’s most influential Latino professionals from the industries of blogging, journalism, music, marketing, film and business over five days. The event will take place at the InterContinental Hotel in downtown Miami March 16-20, 2015. The Hispanicize event is a launch pad for creative endeavors, new products, technologies, marketing campaigns, films, books and more targeting Latinos in the U.S. Hispanicize 2015 is a partnership of the Hispanic Public Relations Association (HPRA), Hispanicize and the Public Relations Society of America (PRSA). Sponsors The presenting sponsor of Hispanicize 2016 and sponsor of the Positive Impact Awards is 3M. The official automotive sponsor and presenting sponsor of the Tecla Awards is Toyota. The event’s presenting media partner is Univision Communications. As of today other announced sponsors include: Target, Cricket Wireless, Vive Mejor, Coca-Cola, Facebook, Procter & Gamble, Tabasco, Neutrogena, Samsung, Telemundo/NBC Universo, Sprint, Prudential Financial, SheaMoisture, Hasbro, McDonald’s, Best Western, The Home Depot, Disney World Resorts, Yelp, JetBlue, Florida Blue, WordPress.com, Rebtel, Martell Caractere, CNN en español, Fox News Latino, República, Transitions, Mazola, Visit Philly, BodenPR, Kelley Blue Book, ConneXión Research, Alma, RL Public Relations, Rebtel, United Healthcare Foundation, The Sensis Agency, Latina, Miami Herald Media Company, The St. Augustine Visitor’s Bureau, Diario Las Americas, Hispanic Market Advisors, El Sentinel, Sverve, Balsera Communications, BTL Network, Batanga’s iMujer.com, Juana La Iguana and Lingua Franca.